Bel mij terug

Laat uw gegevens achter in onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Top 10 Vragen over kunststofvloeren

Hoe lang duurt het om een gietvloer te leggen

Het aanbrengen van een vloerensysteem duurt 4 a 5 dagen. Na aanbrengen van de laklaag zal de vloer 24 uur moeten drogen waarna deze stofdroog en beloopbaar is. De vloer heeft 7 dagen nodig om volledig chemisch uit te harden en daarna te belasten met water.

Hoe kan je een gietvloer schoonmaken

Gietvloeren zijn makkelijk te onderhouden. Voor dagelijks onderhoud kan opliggend vuil gemakkelijk met een droge vlakmop of stofzuiger met een parketborstel worden verwijderd. Voor nat reiniging adviseren we een pu-reiniger. Voor het grondig schoonmaken van de vloer is een pu-stripper verkrijgbaar.

Wat kost een gietvloer

het systeem wordt opgebouwd uit verschillende lagen.
Door de opbouw van de vloer en de aan te houden droogtijden duurt het 4a5 dagen om een vloer te maken. Bij een afname van een gering aantal vierkante meter zal de meterprijs aanzienlijk hoger uit vallen doordat de opbouw hetzelfde blijft.

Hoe dik is een gietvloer totaal

De totale dikte van een gietvloer zal rond de 3 a 4 mm zijn . Een groot voordeel kan zijn dat bij overlagen van bestaande vloeren deze kunnen blijven liggen en een hoop breekwerk bespaard blijft.

Is een gietvloer krastvast

Gietvloeren worden afgelakt. Door een goede lak te gebruiken wordt de vloer krasbestendig. Helemaal krasvrij is een gietvloer niet. We adviseren om stoelen en meubels die worden verschoven aan de onderzijde te beschermen dit in combinatie met goede inloopmatten. Door op de vloer te leven zullen er in de loop der tijd krasjes kunnen ontstaan. 

Kan een gietvloer in combinatie met een vloerverwarming

Vloerverwarming/koeling is heel goed te combineren met een gietvloer.door de geringe laagdikte van de vloer zal hij de temperatuur van de ondervloer snel doorgeven. 

kan je een gietvloer doorleggen in de inloopdouche

Jazeker doordat de vloer 100% waterdicht is ook toe te passen in de natte ruimte. aansluitingen mat wanden en drains zijn hier erg belangrijk, een goede voorbereiding is hier noodzakelijk.

kan een gietvloer verkleuren

Er zijn een aantal verschillende kunststof gietvloeren. Een epoxy gietvloer zal snel verkleuren en is niet geschikt in een woning.

– aromatische gietvloer verkleurt na verloop van tijd (1 jaar).

– alifatische pu gietvloer is de beste keuze en zal niet verkleuren

kan een gietvloer in de badkamer

Vooral in de badkamer is het van belang dat alle aansluitingen goed waterdicht zijn . Aansluitingen van vloer en wand maar ook natuurlijk de drain in de inloopdouche dienen goed voorbereid te worden.

is mijn ondervloer geschikt om een gietvloer op te leggen

Een ondervloer moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De ondergrond moet vlak zijn droog en vormvast. Zo zijn er voor het behalen van een goed eindresultaat meerdere zaken van belang. Voor meer informatie neem gerust contact op en vraag naar onze verwerkingsvoorwaarde.

Bezoek onze showroom

We zijn een samenwerking aangegaan met Style at home waardoor we u nog beter van dienst kunnen zijn.

Naast vloeren bent u van harte welkom voor interieur en kleur advies voor uw gehele woning.

Onze showroom in Sint-Oedenrode is op afspraak te bezoeken 

Onze showroom is geopend

 

  • maandag       10:00 – 18:00
  • Dinsdag         10:00 – 18:00
  • Woensdag     10:00 – 18:00
  • Donderdag    10:00 – 18:00
  • Vrijdag           10:00 – 18:00
  • Zaterdag       10:00 – 18:00