Gietvloeren

Eenheid in uw interieur

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren is een vloersysteem welke zorgvuldig wordt opgebouwd uit verschillende lagen. In de oorsprong komen de vloeren uit de industriele sector. Door verbetering van bestaande, en ontwikkeling van nieuwe producten kunnen we nu ook vloeren aanbieden welke zeer geschikt zijn voor woningen en kantoren.

Gietvloeren hebben een rustige en strakke uitstraling. Doordat ze gegoten worden volledig naadloos aan te brengen. Verbind alle ruimtes met elkaar dus ook badkamers met inloopdouche, we kunnen de vloer nu ook door laten lopen op  trappen en splitlevels.  

Kies voor kwaliteits producten

Met een alifatische polyurethaan gietvloer is het systeem kleurvast en scheuroverbruggend.  Toepassen van verbeterde lakken maakt de vloeren gebruiksvriendelijk, beter krasbestendig en makkelijker schoon te maken.

betonlook pu gietvloer kantoor
Renovatie fabriek Bergen op zoom

Gietvloer in uw woning

Een PU-gietvloer wordt in vloeibare vorm op uw vloer aangebracht, hierdoor ontstaat er een perfecte aansluitingen met oa wanden en kozijnen. Het systeem is volledig naadloos en vloeistofdicht daardoor zeer hygienisch en makkelijk te reinigen.

 

Veel keuze mogelijkheden in gietvloeren

Gietvloeren zijn in nagenoeg alle kleuren of combinaties daarvan leverbaar, onze pure en betonlook collectie.  Zo is er niet alleen keuze bij samenstellen van de kleur, bent u op zoek naar wat meer leven in de vloer kunnen we dat realiseren door toevoegen van quartz en marmer.  

 

Gietvloeren de ideale vloeren voor elke ruimte van uw woning

Wie kiest voor een gietvloer in huis, kiest voor een pure, veelzijdige en duurzame basis in het complete interieur.  Naast de veelzijdigheid in uiterlijk, kleur en nuances blijft de gietvloer meester in hygiëne en onderhoudsvriendelijkheid. Een strakke vloer die warm aanvoelt perfect te combineren met vloer verwarming/koeling.

 Naadloos gieten van de vloer met eindeloze variaties in kleuren, verbinden van verschillende niveaus, meebekleden van verticale delen , vormt u een eenheid en creëert u harmonie in huis.

Doordat de vloer 100% waterdicht zijn onze gietvloeren zeer goed toepasbaar in natte ruimtes en dus ook in de inloopdouche

ervaar het comfoor van een gietvloer onder uw voeten. Makkelijk schoon te maken en zeer geschikt in combinatie met vloer verwarming/koeling.

 

verbind al uw ruimtes zonder onderbrekingen creeer eenheid in uw woning.

makkelijk schoon te houden met een stofwisser 

verbind verschillende niveaus en behaal een verbluffend eindresultaat

Gietvloeren in uw kantoor ruimte voor een een rustige basis.

gietvloer in uw gehele woning

badkamers
100% watericht dus ook in uw inloopdouche
Keuken
Volledig naadloos makkleijk te reinigen
woonkamer
Geniet van rust en eenheid
Trappen en splitlevels
verbind verschillende niveaus
kantoor
Slijtvaste vloeren
Previous slide
Next slide

Voordelen van een Gietvloer

Nadelen van een Gietvloer

Gietvloeren kleuren, betonlook of mono vloer?

pu gietvloer kleur blauw
gietvloer kleuren groen
pu gietvloer kleur roze

Opbouw van een gietvloer

Een gietvloer is zoals het woord het al verklapt een gegoten vloer. Door het gieten van de vloer zal er een perfecte aansluiting ontstaan tegen alle vaste delen van de ruimte.

Met een voorinspectie op het werk kunnen we in het voortraject eventuele problemen die het eindresultaat kunnen beinvloeren voorkomen. Vlakheid van de ondervloer, opbouw van de ondergrond of winddicht zijn van de ruimtes waar de gietvloeren komen zijn hier enkele voorbeelden van.

  • Aanbrengen van een hechtprimer
  • Een schraplaag aanbrengen 
  • De gietvloer wordt gegoten
  • Afwerking doormiddel van een laklaag

Aanbrengen hechtprimer

Een goede controle van de ondervloer is bepalend voor het behalen van een goed eindresultaat. Zo dient een ondervloer vlak te zijn en vormvast. Na goedbevinden van de ondergrond zal deze stofvrij worden gemaakt waarna we kunnen gaan primeren. De primerlaag zorgt voor de hechting van ons systeem aan de ondergrond. 

Aanbrengen Schraplaag

Na aanbrengen van de primer kunnen we na droging starten met de schraplaag. Deze laag is de laatste voorbereiding voor we daadwerkelijk de kleurlaag kunnen gaan aanbrengen. Schraplagen zullen de ondervloer licht uitvlakken en volledig afsluiten.   

Aanbrengen Alifatische pu-gietvloer

Na droging van de schraplaag zal de vloer in zijn geheel worden geschuurd en schoongemaakt waarna we de kleur kunnen gaan aanbrengen. Gieten van de vloer in 1 kleur of door mixen van 2 kleurtinten tot een betonlook. Bij aanbrengen van een betonlook worden de kleuren handmatig op de vloer gemengt. Door kleuren minimaal te mengen zal er een drukke tekening ontstaan waar een rustige vleug ook tot de mogelijkheden hoort. Laat uw creative geest vrij en creeer met ons uw nieuwe vloer, iedere betonlook  gietvloer is hierdoor uniek.

Aanbrengen van de laklagen

Als laatste rest nog het aanbrengen van de laklagen. Na droging van de pu-kleurlaag wordt de gehele vloer nagelopen. Eventuele schade die kan ontstaan (zoals bijvoorbeeld een vlieg) die tijdens het droogproces is geland zullen hier op kleur worden gebracht. Na deze laatste controle brengen we de 2 laklagen aan. De laklaag zal een extra bescherming zijn tegen uv licht en zal de vloer beschermen in gebruik.

Soorten gietvloeren

Gietvloeren zijn te verkrijgen in nagenoeg alle kleuren maar ook combinaties daarvan. De vloeren zijn onder te verdelen in de volgende opties.

Mono gietvloer

Een mono vloer bestaat uit een enkele kleur en geeft een rustige strakke uitstraling. 

Betonlook gietvloer

De vloer opgebouwd uit 2 kleuren vaak een betonlook gietvloer genoemd bevat een vleug. Het vermengen van de kleuren is handwerk waardoor we hier een drukke of rustige vegen in aan kunnen brengen. We nodigen bij de applicatie van dit systeem graag de klant uit hier op locatie in te sturen. Dit maakt dat iedere vloer uniek is.

gietvloer specials

Door het toevoegen van quartz, marmer of glas in de gietlaag onstaat er een robuuste uitstraling met de eigenschappen van de gietvloer.

betonlook gietvloer kleur licht
betonlook gietvloer kleur lichtgrijs
betonlook gietvloer kleur bruin
betonlook gietvloer kleur donker

Vragen over kunststofvloeren

Hoe lang duurt het om een gietvloer te leggen

Het aanbrengen van een vloerensysteem duurt 4 a 5 dagen. Na aanbrengen van de laklaag zal de vloer 24 uur moeten drogen waarna deze stofdroog en beloopbaar is. De vloer heeft 7 dagen nodig om volledig chemisch uit te harden en daarna te belasten met water.

Hoe kan je een gietvloer schoonmaken

Gietvloeren zijn makkelijk te onderhouden. Voor dagelijks onderhoud kan opliggend vuil gemakkelijk met een droge vlakmop of stofzuiger met een parketborstel worden verwijderd. Voor nat reiniging adviseren we een pu-reiniger. Voor het grondig schoonmaken van de vloer is een pu-stripper verkrijgbaar.

Wat kost een gietvloer

het systeem wordt opgebouwd uit verschillende lagen.
Door de opbouw van de vloer en de aan te houden droogtijden duurt het 4a5 dagen om een vloer te maken. Bij een afname van een gering aantal vierkante meter zal de meterprijs aanzienlijk hoger uit vallen doordat de opbouw hetzelfde blijft.

Hoe dik is een gietvloer totaal

De totale dikte van een gietvloer zal rond de 3 a 4 mm zijn . Een groot voordeel kan zijn dat bij overlagen van bestaande vloeren deze kunnen blijven liggen en een hoop breekwerk bespaard blijft.

Is een gietvloer krastvast

Gietvloeren worden afgelakt. Door een goede lak te gebruiken wordt de vloer krasbestendig. Helemaal krasvrij is een gietvloer niet. We adviseren om stoelen en meubels die worden verschoven aan de onderzijde te beschermen dit in combinatie met goede inloopmatten. Door op de vloer te leven zullen er in de loop der tijd krasjes kunnen ontstaan. 

Kan een gietvloer in combinatie met een vloerverwarming

Vloerverwarming/koeling is heel goed te combineren met een gietvloer.door de geringe laagdikte van de vloer zal hij de temperatuur van de ondervloer snel doorgeven. 

kan je een gietvloer doorleggen in de inloopdouche

Jazeker doordat de vloer 100% waterdicht is ook toe te passen in de natte ruimte. aansluitingen mat wanden en drains zijn hier erg belangrijk, een goede voorbereiding is hier noodzakelijk.

kan een gietvloer verkleuren

Er zijn een aantal verschillende kunststof gietvloeren. Een epoxy gietvloer zal snel verkleuren en is niet geschikt in een woning.

– aromatische gietvloer verkleurt na verloop van tijd (1 jaar).

– alifatische pu gietvloer is de beste keuze en zal niet verkleuren

kan een gietvloer in de badkamer

Vooral in de badkamer is het van belang dat alle aansluitingen goed waterdicht zijn . Aansluitingen van vloer en wand maar ook natuurlijk de drain in de inloopdouche dienen goed voorbereid te worden.

is mijn ondervloer geschikt om een gietvloer op te leggen

Een ondervloer moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De ondergrond moet vlak zijn droog en vormvast. Zo zijn er voor het behalen van een goed eindresultaat meerdere zaken van belang. Voor meer informatie neem gerust contact op en vraag naar onze verwerkingsvoorwaarde.

Onze Gietvloer prijzen

De prijzen van een gietvloer worden sterk beinvloed door de te maken aantal vierkante meters. Gietvloeren worden opgebouwd uit verschillende lagen. Het maken van de vloer is hierdoor een proces van een aantal dagen. Bij een afname van een gering aantal vierkante meter zal de prijs hierdoor per vierkante meter hoger zijn. 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het leggen van uw gietvloer vraag binnen 5 minuten vrijblijvend een offerte aan. 

Transparant & Duidelijk 

Via onze Atix Gietvloer website willen graag onze kennis delen, u laten zien welke mogelijkheden en toepassingen onze gietvloeren hebben.

Daarnaast behandelen we een aantal belangrijkste aspecten van een gietvloer waardoor u een helder beeld heeft van deze prachtige vloerafwerking.

Mocht u toch nog met een vraag blijven zitten of bent neem gerust contact met ons op . Bent u benieuwd wat een Atix Gietvloeren in uw situatie zal gaan kosten laat uw gegevens achter in onze offerte aanvraag en wij maken vrijblijvend een prijsvoorstel. 

Maak kennis met ons bedrijf

Onze design gietvloeren vormen al tientallen jaren de basis van zorgeloos woongenot.  Perfect te combineren met de meest uiteenlopende stylen van interieur. Of uw smaak richting het industriële of juist landelijk en natuurlijke is. Onze gietvloer is te combineren met elke interieur.

Wij zijn er ons van bewust dat het kopen van een vloer niet over één nacht ijs gaat. Bovendien vinden wij dat een nieuwe vloer helemaal bij je woonwensen moet passen. 

We komen graag een keer langs om u de mogelijkheden van een gietvloer te laten zien en beleven. Met onze stalen en kleurenmappen kunnen we u op locatie goed laten zien wat er mogelijk is. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak.