5 redenen waarom een gietvloer thuis hoort in uw interieur 2022

Waarom thuis een  Gietvloer in het interieur ?

Wie kiest voor een gietvloer thuis, kiest voor een pure, veelzijdige en duurzame basis voor het complete interieur.  Naast de veelzijdigheid in uiterlijk, kleur en nuances blijft de gietvloer thuis, meester in hygiëne en onderhoudsvriendelijkheid.  Geen wonder dat de opmars van de gietvloer voor in huis, nog steeds vooruitstrevend is en steeds meer omarmt word in de wereld van particuliere vloerbedekkingen .

We beginnen de vijf redenen waarom gietvloeren de basis zijn van bijna alle woontrends in 2022, met;

Gietvloer thuis vs hout

Reden 1

  • Een gietvloer thuis, naast bruintinten maakt de complexe puzzel die “combinatie mogelijkheden van interieur”, heet, vaak compleet. Waar in 2021 de Scandinavische lichte houten elementen met zwart gelakte kozijnen, omlijsting of accenten nog lijnrecht tegenover elkaar stonden qua contrast, paste door de gietvloer alles in een mooi rustieke eenheid. 

Daar waar die extremen, qua kleurtemperatuur al zo hoog lagen, zal die zelfde gietvloer zijn hand niet omdraaien om uw interieur te verbinden en voor eenheid te zorgen. Daarbij past de gietvloer in de woontrend van komend jaar, waar we een wereldreis 🌏, in ons eigen huis gaan maken. 

Helemaal van deze tijd is het combineren van meubels en accessoires uit diverse continenten.  Geen probleem dus de Scandinavische accenten gewoon nog steeds deel uit te laten maken van uw interieur vandaag. 

Combineer met Afrikaanse invloeden. Speel met kleurintensiteit, wissel af met aardetinten en met de gietvloer past alles naar een zacht en mooi geheel. Dat ons brengt bij de tweede (2) reden, waarom de gietvloer uitermate tijdloos is in ieder interieur.

Gietvloeren “Tijdloos door minimalisme en verbondenheid

Verbondenheid? Ok die had u vast nog niet gehoord als het om gietvloeren gaat. De minimalisme wel natuurlijk. Word overal genoemd. Met minimalisme word bedoeld het rustige strakke industriële uiterlijk.

En juist door dat uiterlijk, het neutrale , gladde en strakke design past de gietvloer super in alle stylen van interieur. Vandaar de term verbondenheid. De basis van uw interieur verbindt uw interieur tot passend geheel. Een eenheid welke zorgt voor ultiem woongenot.

 (3) de 2022 Woontrend #Duurzaamheid.

Gietvloeren en Duurzaamheid

Duurzaamheid in de woonwereld lijkt in 2022 een nog belangrijkere rol te spelen als in afgelopen jaren.
Duurzaamheid staat toch ook symbool voor respect naar verleden en natuur. 

‘Steeds meer mensen kiezen voor gerecycled materiaal of een meubel dat tijdloos is en daardoor langer mee gaat. Uitermate passend bij een gietvloer, dus reden nummer drie in ons rijtje. 

Naast de neutrale verbondenheid, gaat een gietvloer natuurlijk wel meerdere interieurs ‘kunnen” overleven. Daarbij is deze zo divers te combineren dat het nooit zal vervelen.

Met daarbij nog even de “note”, de design gietvloer kan altijd ge- refurbished  worden. 

Contrasten in een sobere woonstijl, heel 2022. (4)

De woonstijl waar we veel tv programma’s magazines over horen, passend bij deze tijd is de Scandinavische invloeden van vorige jaren gecombineerd met het Japans.

Het “Japandi” is een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië. Twee landen die geografisch mijlenver uit elkaar liggen, maar toch verrassend veel met elkaar gemeen hebben. 

‘Vertaald naar je interieur is dat een sobere woonstijl met mooie contrasten. Denk bijvoorbeeld aan organische vormen, neutrale kleuren en zachte stoffen. Ook minimalistische gietvloeren passen perfect in de Japandi-stijl. De gladde oppervlakten hebben iets cleans, wat zorgt voor een opgeruimd gevoel.’ 

Eigenlijk kunnen we de lijst makkelijk doortrekken naar 10 redenen of afgelopen jaar hetzelfde lijstje kunnen gebruiken in de woontrends van toen. 

Gietvloer thuis is tijdloos, universeel en duurzaam

Sterker nog… De redenen die we nu al aangegeven hebben gelden nog voor jaren en jaren.  Dus ik kan nu gaan roepen:

trend nr 5 Bruin komt terug,  nr 6 blauwe wanden gaan interieurs weer kleur geven of  reden 7 minimalistisch strak in combinatie met ronde natuurlijke vormen word de bom.

En dat is ook wel, maar de conclusie blijft het zelfde. We hebben jaren gedaan over de acceptatie van die gietvloer. Dat had allerlei redenen en de gevestigde vloerbedekking zoals parket, PVC, laminaat en tegels waren niet blij met deze nieuwkomer.  

Gietvloeren NIEUW en geaccepteerd in vloerbedekkingland

Maar nu ? De gietvloer is hier en niet meer weg te denken. Dus om nog een keer water redenen te noemen waarom gietvloeren gewoon van deze tijd en van de toekomst zijn, hier de eigenschappen van de Atix gietvloeren;

Kleurvariaties en mogelijkheden geven onze vloeren een tijdloze opwaardering waarbij ze al uw veranderingen in het interieur zal verbinden tot een eenheid van comfort en rust

Onze gietvloeren zorgen voor ruimtelijkheid, warmte in gevoel en geest. Met het naadloos overlopen van de gietvloer en eigenschappen als anti-allergeen, vloeistofdicht en hygiënisch, toepasbaar in alle ruimtes van uw huis voor ultiem woongenot.

Lees ook:

Is een Gietvloer ook toe te passen in de inloopdouche of badkamer ?

Kan de trap ook bekleed worden met gietvloer voor een mooi geheel met de andere vloeren in huis?

Inhoudsopgave